Farsund – Norge

Då har vi efter 45 timmar och 242M kommit till vår första Norska hamn. Vi bestämde oss slutgiltigt för direktsegling när vi var utanför Skagen kl 5 på morgonen. Hit till Farsund kom vi kl 6 på onsdagmorgonen (15/6). Efter att båten blivit ordning gjord efter segling , så blev det frukost och sedan ett par timmars sömn.

Vi hade i princip undanvind hela vägen från Båstad till Farsund och kunde segla hela tiden, med undantag för några få timmar utanför Läsö med svaga vindar. Som mest blåste det sista biten efter Norska kusten, cirka 15-16 knop. En relativt händelselös segling, förutom av vi plötsligt tappade kalibreringen på vår kompass, som är kopplad till autopiloten. Detta gjorde att vi fick handstyra sista biten, men förhoppningsvis har vi fixat detta med hjälp av en SW uppdatering i kombination med omkalibrering. Vi hade också mailkontakt med S/Y Fayola, som är på väg till Norge och Skottland från Skagen. Återstår att se om vi lyckas sammanstråla.

I morgon fortsätter vi troligen efter den norska kusten upp mot Tananger (i höjd med Stavanger), som är en bättre  utgångspunkt för överseglingen till Shetland (framförallt kortare överfart). Vår plan är också att försöka komma ikapp NoaNoa II & Moana till midsommar på Shetland.

Några bilder från vår eftermiddagspromenad i ett regntungt Farsund.

8 tankar på “Farsund – Norge

  1. matsanvret Inläggets författare

   Nu har vi kommit till Tananger efter en lång dag till sjöss. Nu skall vi ta det lugnt ett par dagar inför överseglingen till Shetland.
   När vi tittar nu, så ser en möjlig dag för avsegling ut att vara på söndag, dvs ankomst till Lerwick tisdag morgon.
   Hur ser era planer ut framåt?

   Gilla

   Svara
   1. moanaforgus36

    Hej,
    Tråkigt nog är våra planer att gå på lördag mot Fair islas, väder hål för oss innan det blir sydligt. Vi har legat sen i måndags.
    Hörs vidare.

    Gilla

   2. matsanvret Inläggets författare

    Ok, Vi misstänkte nog det. Det är ju oxå en viss osäkerhet när vi kommer iväg härifrån. Önskar en fin segling, så får vi se om vi stöter på varandra i Skottland eller någon annanstans.

    Gilla

 1. leightwalk

  Wow! Det börjar närma sig!! Pratat m gasolstället o grejerna ska finnas på plats att hämta på utlämningsstället, även om jag inte fått sms därifrån än. Jag går dit imorg! Själv har jag äntligen börjat göra listor t resan👍🏻 ha det gott o glöm inte börja träna på den torkade torsken! Kan rekommendera Bacalaupizzan i Portimao! Riktigt riktigt god faktiskt!!

  Gilla

  Svara
 2. Kåre Lekebjer

  Hej på er.
  Jag hoppas att ni får en fantastisk segling. Jag följer er på AIS:en 🙂
  Ha en skön midsommar i Lerwick!
  Hälsningar
  Kåre m. fam

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s