Tananger

I går avverkade vi 80M, Farsund till Tananger. Tanger ligger vid Stavanger på utsidan mot Nordsjön, perfekt för avsegling mot Shetland. Verkar som vi kan bli fast här ett antal dagar, väntande på ett lämpligt väderfönster.

När vi var i Norge senast så såg vi Predikstolen underifrån i dis och dimma, så nu planerar vi en utflykt i solsken med ”hike” så vi verkligen kommer upp och ser ned på Lysefjorden istället. Ca 600 m ner till fjorden. Detta har vi velat göra enda sedan vi var här sist.

Idag har vi tagit det lugnt, efter mycket segling de senaste fyra dagarna. Ätit en fantastisk middag bestående av nykokta krabbor och räkor. Vi har provat våra nya krabbverktyg som är helt otroliga – norrmän vet hur man skall hantera fisk och skaldjur!

Tananger är en mysig, stillsam hamn med enbart vita hus. Det tycks vara den förhärskande färgen om man skall döma av de orter vi besökt.

2 tankar på “Tananger

  1. matsanvret Inläggets författare

   Roligt att du tycker om våra bilder. Vi hoppas på att komma iväg imorgon kväll. Våra studier/kurser på fotografiska har hjälpt oss. Lena & Mats

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s