Lerwick

Efter 5 dagar i Tananger & Stavanger stack vi mot Shetland och Lerwick på tisdag morgon/förmiddag kl 09:30. Väderfönstret såg bra ut, med kanske lite för svaga vindar, vilket bara var på slutet, dvs inloppet till Lerwick. Vi fick en perfekt halvvind 10-15 knop hela vägen och loggade 7-8 knop en stor del av överfarten, vilken tog oss 36 timmar. Vågor och dyning gjorde det något besvärligt med matlagningen, men det blev en härlig överfart.  Idag har vi tagit det lugnt och tittat på den lilla staden. Lena har till och med hunnit med att klippa sig.

Det är många seglare här, Shetland race kommer in med 35 båtar. En eskader från Danmark, som skall till Färöarna ligger också här.

Vi har inte bestämt oss för hur länge vi blir här, men mer bilder och rapport kommer.Nu skall vi gå och äta.

1 tanke på “Lerwick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s