Orkney on tour

Orkney blev en trevlig och omväxlande bekantskap. Kirkwall som var vår hamn, är en trevlig och pittoresk stad med många restauranger och pubar, för att vara en så liten stad. Många förmiddagar var det fullt i staden, då staden är populärt kryssningsmål. Där i mellan ganska tomt till gränsen för ödsligt.

Här hittade vi vårt första whisky destilleri och tillhörande whiskyprovning på Highland Park. En intressant runda, med en väldigt duktig guide. Rundan avslutades med provning, 3 drams var. Glasen fick vi dessutom behålla och vårt förråd fylldes på med två flaskor.

Orkney_

Vår guide gestikulerar vilt

Sista dagen hyrde vi bil och tog oss runt Mainland. Första stoppet blev Mulls Head och en 3 timmars vandring över hedlandskap, branta klippstup och massor med fåglar.

 

 

2 tankar på “Orkney on tour

 1. moanaforgus36

  Tja, kul med mycket delfiner!
  Vi på Skye med mycket regn. Se om vi ses när ni kommer ut ur kanalen. Vi skiljdes från Noa Noa igår. De går mot kanalen.
  Ha det bra!
  Eva o Tobbe

  Gilla

  Svara
  1. matsanvret Inläggets författare

   Vi lämnar Inverness i morgon och kommer ta det ganska lugnt. Gissar att ni hunnit vidare söderut, innan vi kommer ned till Oban. Men vi går ju åt samma håll, så det borde finnas stora möjligheter att vi lyckas träffas på vägen, om vi nu inte får ihop det i Skottland.
   Ha det gott
   Mats & Lena

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s