Till sjöss och Inverness

Trots motvind och lite vind i prognosen, så gav vi oss i väg mot Inverness klocka 07:15 på morgonen. Beräknad distans var 110 M. Vi tog en rejäl runda ut mot havet för att få det fruktade Pentland Firth på säkert avstånd. Det blev en väldigt ”gungig” upplevelse med mycket stamp. Vi var tvungna att använda motor en stor del av tiden och detta inte bara på grund av vind, utan framför allt pga strömmar. Naturen bjöd på fin kvällsupplevelse och en ännu häftigare morgon

På vägen in mot Inverness fick vi för första gången på vår resa träffa delfiner i Moray Firth. Det finns 200 stycken som håller till här. Vi lyckades inte att få till en bra bild.

Efter att vi förtöjt i Inverness Marina kl 09: 30 och 125 M, var vi ganska slaka. Efter frukost och lite vila, var vi redo för en första cykeltur. Vi började med att hämta ett paket med ny regulator till våra Butan gasflaskor. Vi har varit så duktiga på att stuva, men just regulatorn hittar vi inte. I Inverness flugfiskar man mitt i stan och vi blev rekommenderade att cykla till öarna i floden Ness vilket är en fantastik ”park” i nära anslutning till centrum

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s