Loch Ness och Fort Augustus

Sista dagarna i Inverness – regn, regn och lite mer regn. Vi hann också se Island förlora mot Frankrike. Det viktigaste som hände i Inverness var att Lotta mönstrade på.

IMG_0989

Mats skulle reparera vår ”lyftkran” för utombordaren och lyckades tappa en del i vattnet. Caley Marina visade sig vara både proffsiga, hjälpsamma och snabba. Delen vi behövde tillverkade de på morgon och den fanns färdig när vi passerade förbi i Caledonian Canal.

Onsdagen började med insegling i ”sjöslussen” i anslutning till Inverness. Det var starka tidvattenströmmar utanför slussen, så det blev väldigt lugnt och skönt när vi kom in i själva slussen. De hade till och med den svenska flaggan uppe då vi kom. Alla slussar har konstiga namn som vi måste använda fantasin för att kunna prata i VHF och anropa inför slussning. Vi uttalar med säkerhet alltid fel.

Tisdagen blev en slussdag, med ganska mycket väntan. Den totala distansen blev endast 7  sjömil. Tre svängbroar och 10 slussar. Före oss låg belgiska segelbåten Pieter Jan som vi hade följe med ända till vi tog kväll och de fortsatte till Fort Augustus – de hade begränsad tid så redan nu ligger de en dag före oss.

Idag torsdag har vi letat efter Nessie precis hela dagen utan att lyckas. Vi har fått nöja oss med fantasisak vyer och en härlig dag till sjöss. Urquhart castle nedan som vi inte kunde lägga till vid.

Nu sitter vi med en god Ale i Fort Augustus och skriver det här inlägget. I morgon blir vi kvar och vandrar en sväng. Vi har hittat Nessie!

IMG_0986

 

2 tankar på “Loch Ness och Fort Augustus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s