Fort Williams

Vägen från Fort Augustus blev extra rolig då vi möte NoaNoaII precis efter ”Laggan lock”. Det enda tråkiga var att vi endast fick tillfälle att vinka till varandra. Kul att se en medlem från Oceanseglings klubben!

Caledonien-10

Motvinden från Loch Ness fortsatte, så vi har gått för motor hela vägen. Efter Loch Ness så är det smalt, dvs inte speciellt lämpligt att kryssa. Dagen efter att vi gick över Loch Ness hade det blåst 15 m/s där, så vi var glada att vi redan låg i Fort Augustus.

På vägen till Fort Williams eller snarare Neptune Staircase så var det fantastiskt vackert och dessutom prövade Lotta på att styra. Vi har mött kanoter längs med hela vägen och har imponerats av deras undanvindsseglingsmetod.

Vi har haft problem med vårt batterisystem. Batteriet har helt enkelt inte tagit emot laddning, vilket gör läget ganska besvärligt, milt uttryckt. Vi tog beslutet att slänga ut vårt nya fina batteri och köpa nya ”traditionella” gel-batterier. Hur får man hjälp en lördag kan man undra? Mats ringer till marinan i Mallaig och pratar med Ben, som ber att få återkomma. Han ringer tillbaka ett antal gånger och säger plötsligt att det skall komma en person till båten. Efter en liten stund dyker John upp med barnbarn i släptåg. John kollar vårt system och vi kommer fram till att byte är bäst. Därefter åker han och Mats runt till ett antal ställen inklusive att Mats får lunch hemma hos John. Tre timmar senare har vi 330 Ah friska batterier installerade. Därefter whiskyprovning och inköp på Ben Nevis, där den fantastiska personalen efter provsmakning skjutsar oss ner till Fort Williams. Skottar är fantastiskt trevliga, generösa och hjälpsamma.

På vägen tillbaka till båten möter vi detta härliga tåg som är på väg tillbaka från Hogwarts, dit vi skall åka imorgon.

IMG_1019

Idag har vi ägnat dagen åt 20 km vandring i regn och dis, men ack så härligt ändå.

Nu skall vi se på fotboll!!!

 

 

1 tanke på “Fort Williams

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s