Jacobite train, Port Apin, Tobermory och Oban

Nu har vi äntligen en bra WiFi anslutning och inte vilken som helst. Vi sitter med varsin dram på the Whisky Cellar i Oban och skriver detta. Låt oss gå tillbaka i tiden, till sista dagen ovanför Neptune Staircase i Caledonian channel. Vi köpte biljetter dagen innan till Jacobite train som blev en naturskön upplevelse, helt enkelt väldigt mysigt. Här åker vi över bron som blivit väldigt känd via Harry Potter filmerna.

Lena i fototagen

Jacobite-4

Målet för resan var Mallaig, som är en litet mysigt fiskesamhälle. Det blev en fantastisk fish & chips på järnvägsrestaurangen. Därefter promenad och fotograferande, som både Lotta och Lena stod för.

Jacobite-2

Nu är vi ute i havet och första stoppet blev Port Apin där vi träffade Marcus och Emmely från S/Y Emma, som är på väg hem efter sin segling till karibien. Det blev en väldigt trevlig kväll, med god mat på Pier House Hotel och mycket prat, massor med erfarenheter. Jättekul!!!

Nästa stopp blir Tobermory. Äntligen ett dygn med sol och härligt väder. Jättetrevligt besök på destilleriet, som inte är så stort, men desto trevligare. Vi börjar få ett väldigt bra whisky förråd i båten, så det kommer inte att gå någon nöd på oss

Nu ligger vi i Oban efter en härlig segling för undanvind och med en hel dag utan regn. Mycket ovanligt! Vi snabbade oss på att titta på Oban och gick också upp till McCaig´s Tower med en strålande utsikt över viken. Fina hus och trädgårdar efter vägen upp.

Här äter man skaldjur som vi äter korv. Det finns till och med en grön kiosk med underbart utbud av ostron, krabbor, hummer, musslor, havskräftor…..Vi har handlat här varje dag.

Vi har hunnit med att verkligen titta på den lilla staden och den är verkligen fin. Mats har klippt sig och vi har bunkrat mat. Nu är vi färdiga att lämna imorgon och gå till Crinan Canal.

I dag har vi träffat Mats och Carina från S/Y Fayola. Väldigt kul och roligt att sitta ned och prata, umgås och utbyta erfarenheter.

Det är inte alltid enkelt att hitta wiFi, så ha tålamod om det dröjer ett antal dagar mellan inläggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s