BANGOR

Vi lämnar Arran på lördag morgon kl 05:30 i helt stilla väder. Den tidiga timmen för att komma fram till målet i rimlig tid. Vi går medurs runt Arran, framförallt för att få en bättre vindvinkel när vi sätter kursen mot Bangor, men också för att få möjlighet att se den andra sidan av denna fina ö.

När vi rundat ön och sätter rätt kurs, så kan vi hissa segel och får en bra vind. Tyvärr vrider vinden och vi får den väldigt mycket i nosen. Vi håller upp, men blir tvungna att stötta med motor, för att inte hamna fullständigt fel. Vinden pendlar mellan 12-16 knop, men framförallt får vi en väldigt jobbig motsjö inklusive motström. Det blir en lång dag med mycket sjögång. När vi äntligen siktar målet, så försvinner det snabbt i dagens störtregn. En mil utanför hamnen så ropar vi upp och blir anvisad brygg plats. Klockan är nu 22:30 och vi är äntligen i hamn efter 17 timmar till sjöss och 75 avverkade sjömil. På vägen in i hamn, så hälsas vi välkomna av en säl på väg ut.

Bangor Marina är en av de finaste vi legat i och staden är pittoresk. Vi tar en lugn söndag morgon och återhämtar oss efter lördagens segling. Ett antal timmar använder vi till diverse underhåll och en del städning. Därefter storhandling, då vårt matförråd behöver fyllas på.

Den finns en väldig fin promenadväg efter kusten, som börjar i hamnen och följer sedan stranden mot Belfast. Vi följer den och ser snart en golfbana, som vi tycker kan bli ett lagom mål för promenaden. Men, vad händer? Det börjar regna, så det blir en avkortad övning och vi går in till centrum, med sikte på ”Jenny Watts”, som är den äldsta puben i stan (från 1780).  Prövar deras söndag middag, men får erkänna att det inte riktigt i vår smak, men nu är även detta provat.

Tillbaka till båten och nedladdning av måndagens prognos, som visar att det inte är helt optimalt att gå till Peel och Isle of Man. När golfbanan siktades, så började det rycka i golftarmen! Vi bestämmer oss för att stanna till på tisdag, då prognosen för översegling till Isle of Man är betydligt med tilltalande. Bangor Golf Club, etablerad 1903, blir vår utmaning på tisdag morgonen. Det är riktigt kul, men oj vad ringrostig man är. Har inte spelat sedan Torekov i början på juni.

IMG_1058

Framåt kvällen anländer våra tyska vänner på Scala`dea och Heiju kommer över med en flaska vin, så vi kan dela med oss av tips om trevliga hamnar efter Wales kust, som vi fått av en trevlig engelsk båtgranne. När vi sitter i sittbrunnen kommer en annan trevlig engelsman över, som har en Najad och nu får vi ännu fler tips, även från Brest och söderut. Vi måste nu börja planera vår segling med hänsyn till väderfönster på ett helt annat sätt, än vad vi behövt göra sedan vi kom till Inverness.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s