Till Isle of Man

Upp klockan sex, snabb frukost och sedan till dieselpontonen för tankning. Kl 07:15 går vi ut ur hamnen och sätter kurs mot Peel på Isle of Man. När vi går ut ur Belfast Lough, går vi innanför Copeland Isle genom Donaghadee Sound och får som belöning återigen träffa en säl som sticker upp sitt huvud och tittar på oss.

Distansen vi skall gå är 45M och den tidiga avgången beror på att man bara kan gå in i Peels inre hamn vid högvatten +-2 timmar. Om det inte är spring, vilket det inte är i dag, så  är intervallet ännu kortare.

Vi har i princip stiltje och går för motor i 2-3 timmar, innan vinden kommer och vi kan sätta segel. Därefter blir det en kryssbog med en vind på 10-12 knop hela vägen, vilket ger en fart som pendlar mellan 5-6,5 knop. Pendlingen i fart beror på strömmarna.

För första gången får vi sällskap av delfiner under en liten stund, vilket är något man aldrig tröttnar på. Leklusten varade inte så länge denna gång, vilket gjorde att kameran kom fram för sent.

Framme i Peel, 30 minuter innan HW (högvatten) och efter några anrop på VHF får vi kontakt med Harbour Control. Det finns inga platser vid pontonerna i den inre hamnen, så vi blir anvisade att lägga oss utanpå någon lämplig båt längs kajen, direkt efter det man kommit in i den inre hamnen.  Vi siktar in oss på en norsk segelbåt, som hjälpsamt tar emot våra tampar.

Vi tar en snabb promenad till hamnkontoret som visar sig vara stängt. Det blir i stället en kipper i bröd från en hamnkiosk som en god förrätt till middagen vi lagar i båten. Myskväll i båten med ett stilla regn utanför. Peel och Isle of Man får vänta till i morgon.

 

1 tanke på “Till Isle of Man

 1. moanaforgus36

  Hej Yasmine!
  Såg ut som ni tog en bärs där vi också tog en i väntan på nästa färd. Och ni har lämnat Peel, ser ut som ni har bra vindar. Vi ligger i Camaret de Sur, går till Benodet i morgon. Ska ni besöka Bretagne? Segla väl!
  Tobbe o Eva
  Moana

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s