Isle of Man och Peel

När vi vaknat och ätit vår frukost, så går vi till hamnkontoret. De är lite ledsna för att de inte svarade på anrop och inte kunde anvisa någon bra plats, så första natten blir gratis. Det bästa av allt, är att det har gått en båt på  morgonen och vi blir erbjudna den platsen på pontonbryggan. Tillbaka till båten och flytta till den nya platsen och därefter färdiga för att undersöka ytterligare en fin bekantskap – Isle of Man.

Vi köper ett ”travel card” på House of Manannan som gäller för all kommunikation på ön. Vi tar bussen till Douglas, som är största orten och går på promenad. Den blir inte så lång, utan vi går ned till strandpromenaden och hoppar på den hästdragna spårvagnen.

Vid slutstationen är det byte till ”the electrical railway”, men förts blir det lunch.

IsleofMan-3

Därefter en vacker resa från Douglas till Laxey och ett nytt byte till ”Snaefell Mountain Railway” som går upp till det högsta berget på ön.

Resan är vacker och toppen har en strålande utsikt, men inte så mycket mer.

Samma väg tillbaka och byte, för att fortsätta till Ramsey. En liten sött stad som vi promenerar igenom ganska snabbt.

IsleofMan-9

Vacker bussfärd tillbaka till Peel och en god middag på båten. Vi avslutar dagen med en välförtjänt öl på puben.

Idag regn på förmiddagen, så vi tar sovmorgon och sätter oss därefter och planerar för nästa etapp. Vår plan har varit att segla till ”Scilly”, men vädret ser inte så bra ut där dagarna efter vår ankomst. Känns inte så kul att segla långt, komma fram och omedelbart lätta ankar igen. Scilly får vänta till vår återsegling någon gång i framtiden. Nu planerar vi att segla direkt till Newlyn på Cornwalls SW kust istället vilket blir cirka 270M och ungefär 55 timmar. Det kan eventuellt bli ett nattstopp halvvägs på Skomer, som är ett naturreservat. Om inget ändras drastiskt så går vi med högvattnet i morgon bitti klocka 07:00.

Idag har vi ägnat oss att promenera i Peel med omgivning. Vi åt lunch på yttre piren, där en bra ”seafood” kiosk ligger, som dessutom är omnämnd i ”trip advisor”. Peel är inte så stort, men väldigt mysigt.

Avslutet på dagens övningar blev besök på ”House of Manannan” och en rejäl lektion i historia. Intressant med den starka kopplingen till Norge och vikingatiden.

Nu är det snart dags för en god middag ute och fira vår 32:a bröllopsdag!!!

1 tanke på “Isle of Man och Peel

  1. Inger Horowitz

    När ni var på Isle of Man såg ni möjligtvis till några pengar, vi hade pengar där för något år sedan som försvann. Glömde be er kolla om ni kunde se dem någonstans.
    Inger o Bruce

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s