A´Coruna eller La Coruna

Vaknar till vid 10, kom i koj 03:30, går upp till hamnkontoret. Innan Mats kommer fram så står plötsligt Tobbe från Moana där och det blir ett härligt återseende. Vi sågs senast på Ven, men sedan dess har vi legat i stort sätt en vecka efter. Tobbe och Eva bestämmer sig för att ligga kvar ytterligare en natt så att vi skall få tid att ljuga ordentligt om våra äventyr. Det blir eftermiddagskaffe i vår sittbrunn, kvälls drink i Moanas dito och sedan middag på stan. Tobbe och Eva lotsar oss till en av restaurangerna i de cenrala delarna av Coruna och vi bestämmer oss för en fantastisk skaldjurstallrik. Det mest udda på den tallriken är ”turtle feets”, vilket ingen av oss ätit tidigare. Inte det mest fantastiska skaldjur som skådats, men resten på tallriken var super. Dagen efter går Moana till Ria de Corme y Laxe, medan vi ligger kvar.

Vi hinner också med en tur på lördagen på kajen där de flesta Tall Ship fartygen ligger och de är ju så fina och läckra, för att inte tala om folklivet.

Söndagen är den stora avseglingsdagen för dessa fina skepp och det är mäktigt att se, även om vi inte får se någon segelsättning pga svaga vindar och dimma. För oss börjar dagen med båtpyssel, en trasig travare i storseglet skall bytas, Mats hissas upp till motorlanternan i masten och byter lampan som gått sönder. Redan på lördagen så var det först duschning och tvätt av besättningen och sedan avsköljning av Yasmine, allt salt måste bort. Dessutom massa små pyssel efter en lång havssegling.

När vi känner oss nöjda med båten, så åker cyklarna fram, senast var nog i Inverness och gör en ordentlig cykelutflykt. Oj, vad skönt att röra på sig på det sättet som omväxling.  Först stannade vi i den yttre hamnen, Marina Coruna och åt lunch. Det blir varsin Hamburgesa och öl. Härligt gott för hungriga seglare. Solen stack fram och det kändes som sommar och vi har ett härligt lugn i oss efter att ha passerat Biscaya. Vi fortsätter cykelturen till Torre de Hercules, ett fyrtorn som finns på UNESCOS världsarvslista sedan 2009. Vi fortsatte sedan till Obelisco Millenium och drack en kopp kaffe vid den största stranden på västsidan av Coruna, Plaza de Riazor. Dimma igen, så bada blir det inte, vi kanske inte hittar tillbaka.

Vi avslutar sedan dagen med en promenad upp i gamla staden, som är riktigt fin med sina kvarter och små restauranger, barer och ett fint gammalt kloster. Vi bestämmer oss också för att segla vidare och återansluta med Moana.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s