Camparnas och Muros

Vi har kommit överens om att gå en ganska kort sträcka till Camarinas och vi lämnar före Moana. Efter en stund ropar dom på oss på VHF och berättar att de haft problem med för bra ankarfäste. De har fått med sig upp diverse gamla fiskredskap, som tar lite tid att skära bort från ankaret. Det går dock ganska kvickt och de ligger cirka 3 M bakom oss. Vi får en fin segling i sköna vindar, men eftersom det är sydligt får vi kryssa och det blir lite länge än beräknat, men det är ju bara härlig segling.

När vi kommer fram, så har vinden ökat och den plats där vi tänkt ankra känns inte så tilltalande som natthamn. Vi väljer att gå in i den lilla gästhamnen, som visar sig vara riktigt trevlig med bra faciliteter. Vi börjar med att gå till en fin livsmedelsaffär nära hamnen och handlar, det var ganska tomt i kylskåpet. Efter middag går vi alla fyra på promenad och det är en ganska sliten stad vi får se, men med charm. Vi hittar bland annat dessa spännande byggnader.

Muros

Vi var på väg till Finisterre, men har nu ändrat oss och fortsätter till Muros. Vi måste segla på, eftersom vi skall vara i Gibraltar den 15 september. Varför Gibraltar undrar säkert vän av ordning? Svar på den frågan finns i separat inlägg!

Detta innebär dock att vi skiljs från Tobbe&Eva och deras fina Moana efter några dagars gemensam segling. Det har varit kul att segla ihop och trevligt med sällskap efter att seglat på egen hand länge. Tack för några fina dagar och lycka till med er vidare segling. Hoppas ni kommer till Brasilien som tänkt och vem vet, vi kanske blir båtgrannar på Grenada under orkansäsongen. SEGLA VÄL!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s