Iles de Glenan – Port Louise

Vi får en skön frukostmorgon i sittbrunnen och tar det ganska lugnt. När frukosten är undanstädad, så lättar vi ankar och sätter segel med kurs mot Port Louise. Det blir undanvind och vi prövar nu segelsättningen vi skall ha över atlanten för första gången på allvar, dvs vi seglar wing and wing vilket innebär code-zero åt ena hållet och genuan spirad åt det andra. Båten får en väldig stadig och stabil gång, seglingen blir skön och avkopplande. Det är en lätt undanvind men, vi gör god fart.

Frankrike-17

Vi kommer fram till Port Louise vid 17 tiden och det är som rusningstrafik på Essingeleden in i hamnen, dessutom lågvatten, smalt samt väldigt fullt med båtar i hamnen. Gissa om det känns skönt, när det visare sig att här kör man ut med gummibåt och möter inkommande båtar, frågar om hur länge man skall stanna etc. Därefter kollar hamnvakten en stund i sina papper och därefter kör han för oss fram till platsen vi skall ha och pekar in oss, härligt och väldigt serviceinriktad.

Frankrike-18

Port Louise är en fin marina med bra faciliteter och ligger centralt i den lilla och fina staden. Som sagt bra faciliteter, så första dagen här blir tvättdag. Samtidigt som vi tvättar börjar det dyka upp massa folk klädda i kilt, så vi börjar undra om vi av misstag seglat tillbaka till Skottland. Det visar sig vara två säckpipe band från Kanada (Winnipeg) och nu skall det bli parad genom staden, med start i hamnen och vi får ytterligare ett intryck att ta in i hjärnbalken.

Port Louise är en mysig bekantskap. Vi går och handlar färskt bröd på morgnarna, vi äter moule fritas och fikar på härliga kaféer. Däri mellan är det båt fix, promenader och att börja studera prognoser inför Biscaya överseglingen. Vi måste hitta ett bra väderfönster och eftersom Biscaya kan vara nyckfullt så gäller det att fånga tillfället när det kommer. Vi angjorde Port Louise den 8/8 och den 10/8 har vi väderfönstret vi hoppats på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s