Ria de Corme y Laxe

Måndag morgon i Coruna och vi skall gå och handla, vilket visar sig svårt. Det är helg i Spanien och allt är stängt. Vi får nöja oss med att inhandla bröd och varsin paj att äta till lunch. Tillbaka till båten och avfärd, men bara en kort sträcka. Vi går in i den andra marinan i Coruna och tankar, därefter avfärd. Det blir en dag med ingen vind och dessutom rakt i nosen, dvs motorgång. När vi kommer fram på kvällen, lägger vi ankar på lagom avstånd från Moana. Vi är utsvultna och gör en klassik svensk pyttipanna, stekt ägg och rödbetor. Nu får vi tillbaka energin och ropar på Tobbe & Eva, att det är dags att komma över för ett glas vin och trevlig samvaro i vår sittbrunn. Vi ligger bra och det är en skön atmosfär att se det mörkna och spana in den lilla staden, som det kommer visa sig, förbereder sig för fest grande.

Strax efter det vi gått och lagt oss, så drar musiken igång från utescenen som vi annat att den skulle finns där och volymen är minst sagt rejäl. Det blir en orolig natt och svårt att sova, innan festen avtar någonstans vid 4-tiden på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s