Viana Do Castelo

Efter en fin dag på sjön, motor och höga dyningar är det skönt att angöra hamn. Vi kommer inte in i den inre hamnen, det är smockfullt. Vi får ligga på pontonen utanför, vilket är helt ok. Det är intressent med den mycket kraftiga strömmen som kommer och går med tidvattnet. Vi la till då tidvattnet var på väg upp, vilket innebär att strömmen sätter uppför floden. Vi har tur och kommer när det är stor festival i staden med stor båtparad på eftermiddagen

På kvällen går vi ut och äter god fiskmiddag och tittar på folklivet. Det kryllar av folk. När vi kommer till båten, så har vi fått en tysk båt på utsidan. Innan vi hinner gå och lägga oss, så drar ett av de maffigaste fyrverkerier vi skådat igång.

På morgon när vi kommer upp i sittbrunnen, så vill tysken prata med oss. Det visar sig, att han dundrat rakt in i vårt Watt&Sea fäste och fullständigt mosat det. Tur var att Watt&Sea låg stuvad i båten. Dessutom har vi tänkte montera bort fästet i Gibraltar och göra en integrerad lösning med vårt nya vindroder. Så vi lugnade tysken med att det var ok och vad vi kan se, så blev det inga övriga skador på båten.

Lärdom, lägg inte till som ensamseglare på annan båt i stark ström. Dessutom, gå med fören mot strömmen när du skall göra denna manöver.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s