Cadiz och nödställd!!!

Vi kommer fram till Cadiz 19:00, men får vänta lite innan vi går in till Puerto America. Det är ett kryssningsfartyg av det större slaget som lämnar kaj och skall ut genom samma pirhuvud som vi skall in igenom. Det är bara att dra ner på farten och hålla undan. Det är mastodont stora båtar. Marinan ligger ytterst i hamnen och har containerhamnen som närmaste granne, men det är fin och välskött. Bonusen är att det inte är mer än 10-15 minuters promenad in till den gamla delen av Cadiz.

Kl 4 på morgonen vaknar Lena och väcker Mats, ”jag tror det knackar”. Det låter så och Mats klär på sig och går upp i sittbrunnen. Ser inget och hör inget, men plötsligt säger någon ”problem, problem”. Det är en man som klamrar sig fast i vår badplattform i aktern och han är ordentligt trött. Man fiskar överallt här och denna man verkar har stått någonstans och ramlat i, sedan har han lyckats simma in i marinan och siktat in sig på vår båt. Mats fäller ned badstegen och mannen tar sig med stor möda upp i båten, muttrande ”tired, tired” men vill inte ha någon mer hjälp utan knallar iväg på ostadiga och trötta ben. Känns skönt att  kunna hjälpa till i ett utsatt läge.

Vi får lite svårt att somna om efter detta, men inser att det gjorde vi när vi vaknar vid 8-tiden.  Vi kommer nu vara här i två dagar, dels för att vi vill ge Cadiz ordentligt med tid och dels för att det är ”skitväder” i morgon tisdag (13 september). Har strosat omkring i Cadiz hela dagen och det är en verkligt mysig stad.

Med härliga människor

 

Finns härliga stränder mitt i staden

 

Det finns också tuffa tjejer i stan och en och annan kille

 

Som avslutning blev vi kulturella och besökte katedralen

 

2 tankar på “Cadiz och nödställd!!!

  1. matsanvret Inläggets författare

    Roligt att höra, att det vi skriver uppskattas. Tycker det är väldigt roligt att dela med oss av det vi upplever. Hälsningar från Gibraltar.
    Mats & Lena

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s