Marbella med omnejd

Vår hyrbil tar oss till Marbella med omnejd och vårt kära värdpar Bosse & Anette, som tar hand om oss med stor gästfrihet. Dom bor ovanför Puerto Banus, mitt i golfdalen Nueva Andalucia.  Bosse & Anette visar oss runt och vi får se en väldigt trevlig del av Spanien. Man kan tro att detta bara är ett turistställe, men det är i högsta grad vanligt spanskt också.

Bosse, Anette och Lena

 

I Puerto Jose Banus  är det nästan bara motorbåtar och inte vilka som helst. Här skulle inte S/Y Yasmine trivas

 

marbella-med-omnejd-2

Rundturen tar oss upp i bergen på fredagen till en liten fin stad, Mijas,  som klättrar på bergskanten. Utsikten är vidunderlig och glassen jättegod.

Efter bergen, så får Marbella besök och det är en positiv överraskning. Det är en fin stad med mysiga gamla kvarter och inte förglömma strandpromenaden och stranden.

marbella-med-omnejd-6

Middag blir det så småningom i Puerto Jose Banus, på en restaurang så att vi kan kolla in folklivet, det är alltid lika kul. En salig blandning av turister och bofasta, mer eller mindre uppklädda.

Ronda är målet för lördagen och efter en god frukost på Bosse & Anettes fina terras så börjar dagen med en mycket vacker bilfärd på slingriga vägar upp till vårt mål. I Ronda finns en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor. Vem kommer inte ihåg El Cordobeaz (vet inte om det stavas så), jag Lena hade en affisch på väggen i tonårsrummet.

 

För oss turister är nog Ronda mest känd för sin häftiga klippa, ravin och broar, varav en bro från romartiden.

Otäckt värre att sitta på terrassen vid klippkanten.

De gamla delarna av staden är inte heller att förakta

Att köpa skinka i Spanien är ett rent nöje

marbella-med-omnejd-14

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s