Sevilla

Torsdagen den 29 september blir som planerat. Hyrbilen levereras till marinan på morgonen och vi kör iväg direkt. Landskapet runt Cadiz och nästan hela vägen visar sig vara ganska tråkigt, platt och torrt. Händer inte så mycket där inte. Vi dundrar rakt in i stan och kör mot centrum och det blir som vi hoppats, det dyker upp en nedfart till ett parkeringsgarage. Vi har lyckats parkera bilen 5 minuters promenad från katedralen och Alcazar.

Efter en skön paus på ett litet café, så går vi till katedralen som är ännu större, häftigare och mäktigare är den i Cadiz.

 

Böcker som konstverk!!!!

Vi avslutar med att gå upp i klocktornet och belönas med denna utsikt

 

Vi vandrar runt på Sevillas underbara smala gator innan lunch. Den här staden är värd betydligt fler dagar än vad vi hinner med.

Efter lunch går vi till Alcazar, som vi trodde skulle vara ett gammalt fint slott, men oj vad vi bedrog oss!! Det var mycket mer än så, underbara rum, byggnader och en enorm & vacker trädgårdsanläggning (Sofiero och Drottningholm kan gå och gömma sig!!!).

När vi efter ett antal timmar känner oss färdiga, är det hög tid att köra tillbaka till Cadiz.  Vi tankar bilen och passar på att proviantera för överseglingen till Lanzarote som skall börja dagen efter.

Under vårt stopp i Cadiz, så drar ett rejält blåsväder förbi. En Walesisk bår, som vi träffat tidigare kommer in och de är rätt skakiga efter att ha möts av +35 knop i vinden. Denna vind leder till att det blåser in ett gigantiskt moln av fin sand. Vår båt blir alldeles gul, från topp till tå och det blir ett rejält tvätt arbete dagen efter. Det sista av sanden får vi inte bort förrän vi återigen tvättar båten i Lanzarote.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s