Lanzarote första veckan

Den första veckan har verkligen varit avkopplande, även om vi jobbat en hel del med båten. Det är första gången sedan vi lämnade Nynäshamn, som det inte känns att vi är på väg hela tiden, utan en känsla av att vi inte alls behöver skynda oss och ta dagen som den kommer. Grymt skönt.

När vi kom in i hamn så låg redan Ultimo med Conny & Carina i marinan och vi fick ett varmt välkomnande. Förutom Ultimo, så låg också Bonnie af Stockholm med Tommy & Helena redan i marinan. Sedan kom Micke med sin Monsun 31 och i söndags Bushpoint med Fredrik & Jeanette, så nu är vi en härlig svenskkoloni här. Vi bjöd på söndag middag, som blev perfekt i tid för Bushpoint, bara knyta fast och gå på middag.

Igår blev det utflykt tillsammans med Conny & Carina.

Träffades utanför informationen kl 09:00 och gav oss iväg i en bil för 7 pers. Vi körde längs kusten mot Cueve de Los Verdes via Costa Teguise (där vi bodde för 25 år sedan när barnen var små). Lava är Lanzarotes kännetecken och det är svårt att få till en växtlighet, men de försöker. Kaktusar, vinrankor, palmer mm fick vi se längs vägen. Deras vin skall vara ok.

Vi kom till Cuevon precis i tid för att komma med i en grupp och kliva ner i grottsystemet som skapades för 5000 år sedan.

När lavan strömmade nerför mot havet kyldes topplagret ner och ett tak bildades och när lavaströmmen under äntligen svalnade skapades ett grottsystem. Vi fick se tre grottor och gick cirka 1 km av 7. Det finns inga stalaktiter utan allt är skapat av lava. Intressant!!!

Vi fortsatte mot Mirador del Rio som är en skapelse av Caesar Manrique, den mest kända konstnären som satt sin prägel på hela ön. Statyer i rondeller, låga vita hus och inga reklampelare. Vi såg över till Isla de Grasiosa som man måste ha tillstånd för att besöka, både för ankring och hamn. Tar lång tid att få tillstånd, så det gör vi inte men vi förstår att tillståndet behövs för ankringsviken ser liten ut.

lanzarote-5

Mirador visade upp fina vyer av stelnade lavaflöden som faller ned i havet. Riktigt brant är det!lanzarote-3

Nästa stopp blev Haria, palmernas stad där vi åt grillad kyckling till lunch på en hacienda mitt i byn. Läcker plats med mycket bougainvillea och andra blommor. Det planteras två palmer för varje son som föds och en för varje flicka för att fira.

Vi fortsatte till LagOmar museum som var Omar Shariffs sommarhus, som han spelade bort på kort. Enormt läckert men absolut inte funktionellt. En middag här vid poolen på kvällen är säkert en riktig höjdare.

Omars sovrum:

lanzarote-7

Vi hittade också en golfare:

lanzarote-15

På kvällen åt vi på Devina Italia, vår favoritrestaurang vid gamla marinan. Vi var fem svenska familjer/båtar -9 personer som åt och drack i härligt sällskap.

Dagen har vi ägnat åt båten, för att på eftermiddagen cykla in till staden och göra ärenden. Denna lilla utflykt avslutade vi med att cykla till IKEA, kunde inte hålla oss längre – pepparkakor, köttbullar, Kalles, Daim…………………….

Under veckan har vi också ägnat oss åt Yasmine. Lena har slipat och lackat vårat bord i sittbrunnen och bordet blir hur fint som helst. Mats har polerat allt rostfritt med Oxalsyra och det har också blivit väldigt bra. Mats har också flyttat kontakten till vår Watt&Sea, eftersom vi har nya fästen till den. Vi har sytt upp ett skydd för vårt vindroder, när det inte användes. Mjukvaran till vårt navigationssystem är uppdaterad, motorservice är beställd till på måndag. Vi behöver också byta kilremmen, eftersom den började slira i slutet på vår översegling, när vi behövde sätta på motorn. Detta var ett litet smakprov på vad vi ägnat oss åt, som långseglare upptäcker man att det alltid finns saker att göra på båten.

Nu när vi är här och börjat titta på sista etappen till Las Palmas, så inser vi att det inte finns så många hamnar att angöra på Fuerteventura. Vi har börjat fundera på att ligga lite länge här och i sådana fall ägna nästa vecka åt vandring och lite golf.  Vi funderar också på att gå härifrån direkt till Las Palmas och komma dit något tidigare än vad vi tänkt från början. Vi får dock se hur det blir. Det bästa med planer är att ändra dem, inte att följa dem.

 

 

1 tanke på “Lanzarote första veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s