Lanzarote andra veckan

Vi har nu varit här i två veckor, var tog tiden vägen? Under veckan har vi fått vår motorservice genomförd och dessutom kontroll av motorgeneratorn, som visar sig vara helt frisk. Vi har börjat gå igenom checklistorna inför överseglingen, vilket genererar nya saker att fixa. Vi får också inspiration av smarta lösningar på andra båtar.

Det stora och tidskrävande som vi börjat med, är att börja proviantera upp båten inför överseglingen. Vi har börjat med att se över hur vi stuvar båten, som en del av provianteringsprocessen. Vi har kommit på en smart lösning, tror vi, som bygger på 8 stora Ikea lådor av plast, som kommer att spännas fast i en av kojerna i babords akterhytt. Detta gör att vi får en mer överskådlig och framförallt åtkomlig stuvning av proviant. Vi kommer också kunna stuva undan en hel del ”små saker”, vilket gör att vi får bättre ordning och en mer sjösäker stuvning.

Vi har inte bara jobbat med båten, utan också hunnit med att både göra utflykter, cykelturer och faktisks spelat en runda golf. Lanzarote är en fascinerande ö med sitt vulkanlandskap, svart sand och stelnad lava. Den stelnade lavan ser många gånger ut som avbrutna schaktningsarbeten.

Ett litet urval från våra ”övningar”:

Montanas del Fuego Timanfaya – nationalpark

Man kör själva in i parken till parkeringen, där det också ligger en restaurang, souvenirbutik och grillen som värms från den varma marken, där maten till restaurangen grillas. Man visar hur het vulkanen är, genom att hälla i vatten i rör ner i marken och vips kommer en rejäl ångstråle.

lanzarotevecka2-2

Höjdpunkten är den halv timmes busstur genom parken som ingår, där man verkligen ser landskapet och får en massa intressant information. Utbrottet som skapat allt detta, pågick i sex år 1730–1736 och förstörde 200 kvadratkilometrar inklusive 50 byar. 48 millioner kubikmeter lava strömmade/sprutade ut, för att inte tala om ask molnen.

Grupp av turister som kollektivt känner på den heta sanden

lanzarotevecka2-7

Lunchbesök El Golfo

Golf Costa Teguise

En golfrunda på ”Golf Cost Teguise”, som var lång och krävande blev ett trevligt avbrott från båtlivet. Det är kul att göra något helt annat ibland och golf är ett perfekt ”annat”. Man får inte ha så höga förväntningar på sitt spel, det märks att vi i år spelat en runda varannan månad och inte tränat någonting. Det är jättekul och förhoppningsvis hinner vi med en runda på Gran Canaria också. Golfbanan var svår då det utanför fairway och palmerna bara finns lavagrus eller sten, svårt att slå i!

Jameos del Agua

Vi har åkt till Jameos del Agua, som är en blandning av natur och en fantastisk konstnärs skapelser.

lanzarotevecka2-12

Cesar Manriques verk syns överallt på ön och även detta ställe, är läckert på sitt unika sätt. En underjordisk damm är central i skapelsen med sina små vita krabbor, som är en del eller snarare slutet på den 7 km långa tunnel, som vi besökte förra veckan, Cueva de Los Verdes (se tidigare inlägg).

Lena och Mats i olika skepnader

Orzola

Efter besöket, som tog oss drygt två timmar, så åkte vi ned till den lilla fiskebyn Orzola, där vi tog en promenad och sedan åt lunch. Efter lunch tillbaka till båten för fortsatt proviantering och stuvning.

Vardagsliv

Vi lever också vanligt vardagsliv, som denna kväll då det blev en skön kvällspromenad.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s