Lanzarote tredje veckan

Tredje veckan kommer att bli den sista veckan i den väldigt fina, prisvärda och trevliga Marina Lanzarote.

Vi har ett bra väderfönster till helgen och kommer då att avsegla mot/till det stora etappmålet Las Palmas, där vi ansluter till ARC. Det kommer att bli tre veckor i Las Palmas, då starten för överseglingen till St Lucia är 20 november.

En av höjdpunkterna under tredje veckan var kräftskivan på S/Y Bushpoint hos Fredrik & Jeanette i lördags. Vi var 10 svenskar från 5 båtar, som fick en fantastisk trevlig kväll med kräftor från IKEA. Många fina snapsvisor och glada skratt, dvs allt som hör en lyckad kräftskiva till.

Vi har hunnit med att ligga på stranden och att motionera en del, då vi inte jobbat med båten och förberedelserna inför överfarten till Karibien. Vi har fortsatt med provianteringen och tillhörande matplanering, vilket inneburit ett antal besök i mataffärerna. Förutom matplaneringen, så har vi kollat av ”vattenbudget”, ”el budget” och bränslebudget.

Lena har skrapat och slipat trä, för att sedan lacka. Det blir helt enkelt skitsnyggt.

Mats har byggt ett nytt stuvningssystem i babords akterhytt. Där hälften används till proviant och andra hälften till diverse.

img_1207

Nu har vi några regn och blåsdagar, som vi använder till att gå igenom ”ARC Rally Handbook”, vilket är både viktigt och nyttigt, då vi förhoppningsvis hittar sånt vi missat. Det är också bra att kunna bocka av redan åtgärdat och det känns skönt.

Vi har levt vardagsliv och Yasmine känns verkligen som hemma, även om vi just idag (tisdag) gick ut och åt en väldig god sushi. Det luktade för mycket från de ny lackade nedgångsluckorna, för att det skulle vara riktigt kul att äta ombord.

Ser fram mot att komma till Las Palmas, speciellt som i stort sett hela vårt matlag kommer och hälsar på under nästa vecka. Skall bli verkligt roligt att träffa våra vänner från Sverige. Vi har lagt en storbeställning på kaffe och lite annat smått och gott. Tack vare IKEA, så försvann en hel del från beställningslistan, såsom Kalles kaviar, räkost och hårdbröd. Hårdbrödet är dock inte enbart IKEAS förtjänst, man hittar faktiskt WASA knäckebröd i vanliga affärer och också svenska skorpor. Skorpor är fantastiskt gott som tilltugg under nattpassen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s