Las Palmas första veckan

Just när vi skriver detta är det full aktivitet på bryggan och en härlig förväntansfull stämning, ARC+ startar idag söndag den 6 november. I ARC+ deltar cirka 70 båtar och deras rutt går via Cap Verde, där det blir ett stop på 5–6 dagar.

Själva tar vi ”semester” idag och vinkar av våra grannar. Båtarna lämnar bryggan vid 11 och sedan sker starten söder om hamnen kl 13. Vi kommer att sammanstråla med vårt kära matlag på strandpromenaden, för att tillsammans titta på starten.

Som vanligt undrar man vart veckan tog vägen, speciellt när man jobbar mycket med båten och springer runt och gör kompletterande inköp.

De viktigaste sakerna när det gäller båten, är att vi kommer att ta hjälp den 17/11 av ett dykföretag och tvätta/skrapa hela botten, då det växer på bra trots fartygsfärg. Dessutom har tyvärr bottenfärgen släppt på några ställen och där blir det ordentligt fastväxt, på övriga ställen är det mest något grönt slemmigt som går lättare att ta bort. Vi gjorde ett försök när vi svajade på Lanzarote, eller snarare Lena gjorde, men det är alldeles för jobbigt och framförallt tidskrävande. Den tiden hade vi inte just då.

 

img_1261

Vi bestämde oss också för att byta våra två gamla solceller, som sitter framför sprayhooden till en ny. Det har hänt mycket på 10 år, så nu får vi 100 W ytterligare.

Vi har också haft ”Jerry” att kolla vår rigg och resultatet av inspektion är, att vår rigg är i mycket bra kondition, vilket känns skönt att veta efter 3900 seglade sjömil.

Igår lördag hade vi ”ARC safty inspection” och den klarade Yasmine av utan anmärkning. Dessa två viktiga kontroller är väldigt skönt att redan nu klarat av med bra resultat.

Annars är ju veckan höjdpunkt matlagets besök. Har varit fantastiskt kul att umgås några dagar med våra vänner från Sverige. Igår kväll var det matlag, med skillnaden att vi avnjöt måltiden på restaurang och att vi inte behövde laga den själva. Lena fick uppdraget att från menyn plocka ihop en trerätters middag med gott vin. Det blev en mycket god middag och trevlig kväll.

Idag har vi ätit ost och druckit portvin från Churchills, efter det att vi tittat på ARC+ avseglingen och starten. Vi fick knöa in oss i salongen på Yasmine, då det regnade rejält under några timmar på eftermiddagen. Nu kommer vi att avsluta med en stillsam söndagsmiddag någonstans, då våra vänner åker hem till vintern imorgon.

Skulptur på playan

img_1348

 

 

1 tanke på “Las Palmas första veckan

 1. anders h

  Vi önskar er en bra segling över!!!!!
  Här snöar det ordentligt idag. Det är som en stor snökanon över hela stan. Nu kan vi åka skidor, det blir kul.
  Kramar

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s