Nu är vi iväg

Nästan ett dygn har gått sedan starten, som var ett fantastiskt spektakel att få uppleva, dessutom som deltagare. Det är en mäktig syn, när 220 båtar ligger i startområdet och väntar på start.

Vi har det bra ombord, är dock lite trötta, som man alltid är innan sjörutinerna har satt sig. Vi har och har haft lätta vindar hela tiden och nu är det väldigt lugnt. Det blåser 2-3 knop och vi gör 1-2, vilket är ganska frustrerande. Hela dagen lovar lugna vindar, för att i morgon bli lite bättre, dvs mer vind. Vi har valt den sydliga banan och hoppas att vi ska fånga upp en stadig passad, när vi kommer närmare Cap Verde. De som valt den nordliga banan kommer att ha mer vind, men mer oförutsägbart några dagar framåt.

Just nu har vi averkat 100 M på 22 timmar, vilket inte är speciellt upphetsande.

Slutligen, ingen nämnd och ingen glömd. Tack för alla lyckönskningar vi har fått inför vår atlantsegling, det värmer i själen. Tack, tack från oss alla tre ombord Mats, Lena och Caroline

1 tanke på “Nu är vi iväg

 1. Inger Horowitz

  Det hade varit häftigt att vara på plats och se er komma iväg. Vi ser fram emot att få fler rapporter längs er väg mot Karibien. det skall bli spännande att höra vad ni upplever på det öppna havet.
  Kram
  Inger och Bruce

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s