2 dygn till sjöss

Efter att haft stiltje och svaga vindar i nästan 24, så kom vinden i natt kl 2. Vi har sedan dess susat fram i 6-7 knop och går en SW kurs. Det innebär att vi tar den sydliga rutten och hoppas att vi fångar ”trade winds” om 2-3 dygn, just nu går vi för halvind med en vind på 10-11 knop. Vi har nu avverkat 252 sjömil. Här går det fort, vinden har ökat till 14-15 knop och rev 2 är satt, farten oförändrad men behagligare gång.

När vi var i stiltjebältet igår, var det en båt som i sin kontakt med en annan ARC bår slängde ur sig, att vi får ha ett Doldrum party när vi kommer till St Lucia. Vips ropade alla båtar som hörde upp på VHF och signade sig för detta party, så nu är det en fest till i St Lucia, kul.

Här på Yasmine håller vi på och vänjer oss vid sjörutinerna och det går riktigt bra. Caroline har tagit sitt första ensam pass, vilket innebär att vi kör vaktschemat på tre personer Kan också nämna att vi pratat med Ultimo på VHF och HavAnna via sattelit SMS.

1 tanke på “2 dygn till sjöss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s