Tre dygn till sjöss

Just nu går vi för ren undanvind, med ”wing & wing ” segelsättning och gör 7 knop. Vi har avverkat 400 sjömil, så det har gått riktigt fort sista dygnet. Vi har det bra ombord, även om vi fortfarande har en bit kvar till att bli helt invanda med att gå skift. Vi kör 4 timmars mellan 08-20 och sedan 3 timmars på natten i ett rullande schema.

På sjön händer inte så mycket, även om vi var tvungna att väja för en annan segelbåt för några timmar sedan, vilket egentligen är ganska osannolikt på ett så stort hav. Segelbåten Bengt, som var vår båtgranne i Marina Lanzarote, har dykt upp vår AIS och ligger cirka 10 M framför oss.

Annars är det en viktig dag, eftersom vår son Fredrik fyller år. Denna gång har vi fått nöja oss med att skicka en gratulation via satellit SMS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s