Lördag – sjunde dagen

Vi har seglat drygt 780 M och har idag gått på en SW kurs hela dagen i 5-7 knop, dvs helt acceptabel fart. Det är dock ingen undanvindssegling, utan halvvind. Det är några lågtryck, som gör vädersituationen lite knepig ur ett vägvalsperspektiv. Vindarna i vårt segelområde ligger och pendlar runt 10 knop (5 m/s). Vi följer i princip den sydliga rutten, som förhoppningsvis ger oss trade wind någon gång.

En typisk dag på vår segling, är att vi börjar dagen med frukost (ganska självklart) och laddar ner nya väderprognoser, både från ARC och Predictwind. Sedan har vi dagens första besättningsmöte, vilket innebär att vi tillsammans analyserar vädret och gör vägvalet för dagens segling. Sedan är det ”småpyssel”, den som haft sista nattvakten vilar en stund och framförallt pratar vi om allt mellan himmel och jord. Viktigaste ”småpysslet” är, dagens riggcheck. Nästa intressanta händelse infaller vid 12:30, då kommer positionsrapporten från ARC och vi kan kolla in var våra vänner befinner sig. Eftermiddagen flyter på, vi går 4 timmars pass, men de är inte så betungande, då oftast alla är vakna. Lunch äter vi vid 13-14, beroende på hur sen frukosten blev. Matjobbet går runt, så ”matvakt” har vi var tredje dag liksom disk. Vid 17-18 har vi nästa besättningsmöte, då vi gör ”re-check” av vädret och bestämmer oss för nattens segelsättning. Vi vill kunna göra ev förändringar medans det är ljust och det är det fram till 19, då vi oftast äter middag. Beroende på vilka pass man har under natten, så börjar delar av besättning att försöka sova en mer eller mindre lång stund efter maten. Mellan 20-08 går vi tre timmars pass.

Vi börjar också bli ganska bra kompis med vår fjärde besättningsmedlem, VindBjörn, som styr mest hela tiden. Han behöver dock varken mat eller dricka.

Skulle precis skriva, att vi varken sett båtar visuellt eller på AIS idag, då det dök upp ett stort lastfartyg på AIS, med destination Singapore.

Allt väl ombord hälsar vi på S/Y Yasmine

1 tanke på “Lördag – sjunde dagen

 1. Ove

  Hej!
  Det ser ju ut att gå bra för er, dock inte lika snabbt som för ledande Rambler 88 som verkar hålla 13-14 knop och ser ut att vara framme snart. Imponerande.
  Här hemma är det kalla nordliga stormbyar idag och snö i luften.
  Lycka till i fortsättningen!
  Ove

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s