Första advent – sjunde dagen

Det kändes konstigt att önska varandra glad advent idag, dvs segla och vara på sjön vid den här tiden på året, men det kändes bra att dricka adventskaffe och äta god kaka.

Vi har seglat hela dagen i väldigt svaga vindar, så vår code-zero har verkligen kommit till användning idag. Men att ha knappt 2000 M kvar och segla i 3 knop en hel dag är frustrerande, men samtidigt har vi haft en solig och väldigt fin dag. Vi behövde det, efter en ansträngande natt med squalls som innehåller mycket regn och mycket vind. Vid 10-tiden igår kväll, kallade Lena upp besättning, det var bara att reva i 24 knops vind och hällande regn. Sedan gällde det att försöka styra mellan dessa squalls fram till 2-tiden i morse, då vi kunde återgå till normal vaktgång.

Nu på kvällen är det väldigt lugnt, i princip vindstilla, så vi är tvungna att gå för motor och det kommer vi få göra i värsta fall upp till 48 timmar. Därefter kommer vi att hitta vind igen, om vi skall tro på prognoserna.

Glad och trevlig första advent önskar vi alla våra vänner som följer oss både på hemsida och facebook.

1 tanke på “Första advent – sjunde dagen

 1. Inger Horowitz

  Naturen är ombytlig, från att ni var tvungna att reva segel till att gå för motor.
  Här i Sverige har vi gått från snökaos den 9-10 nov, klass 1 varning, när allt i stort sett slutade fungera i Stockholmsområdet. Till att snön var borta, men så igår, lagom till 1:a advent, började det snöa igen. SMHI går ut med en ny klass 1 varning. Denna gång blev det inget trafikaos. Temperaturen ligger runt 0°C.
  Ha det så bra.
  Inger och Bruce

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s