Tionde dagen – 5000 M

Vi är nu inne på vår tionde dag till sjöss, vilket innebär att vi seglat i 9 dygn. Vi har också tillryggalagt 5000 sjömil sedan vi lämnade Nynäshamn i maj månad. Detta blev den stora händelsen idag (i vår lilla gungande värld), för som en symbolisering för alla sjömil skickade vi flaskpost som Oceanseglingsklubben har bett alla avseglare att göra och idag gick våran postflaska i havet.

Till frukosten åt vi för första gången egentillverkad yoghurt, som Lena gjort. Vi var alla överens om att den blev riktigt bra.

Idag hittade vi trots allt en svag vind och har kunnat segla i 6 timmar, för övrigt motorgång. Vi har tömt alla våra extradunkar, så det är viktigt att hålla koll på bränslenivån. Enligt prognosen så kommer det lite vind i morgon, men det blir inte riktigt bra förrän på fredag, men då verkar det som det kan bli till att få rejäl undanvind.

Den andra stora händelsen är, att vi lagt om kursen kl 16:40 och går nu med direkt kurs mot St. Lucia. Avståndet är 1671 M och bäringen 276 grader.

Hoppas vi kan rapportera om mer vind i morgon.

1 tanke på “Tionde dagen – 5000 M

  1. Kåre

    Hej på er.
    Det är jättekul att ni skriver om hur ni har det. Jag har följt er via AIS och loggboken sedan i maj. Jag rapporterar ibland till Harriet via mamma, men hon är oftast uppdaterad redan. Här är det runt nollan och lite vitt på marken. Hoppas att ni får lite lagom undanvind snart. Det är inte utan att man längtar tillbaka till seglingen… Må så gott på havet //Kåre

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s