Elfte dagen – segling hela dagen

Vi har nu seglat sedan kl 20:00 igår kväll och hoppas kunna fortsätta med det, även om det finns risk för alldeles för svaga vindar under kommande natt. Vi räknar med att det kommer bli gradvis förbättring under morgondagen och att det definitivt blir något som liknar ”trade wind” från fredag natt och ett antal dagar framöver. Den svaga vinden ger ett tydligt utslag på avverkad distans, vi har 1578 M kvar till St.Lucia, vilket ger 94 M för senaste dygnet.

Vi börjar bli bättre och bättre på att segla med hjälp av vår fjärde besättningsmedlem, VindBjörn, det gäller att hitta samspelet mellan segel och vindroder.

Under förmiddagen ägnade vi oss åt att kryssa mellan Squalls och då är vår radar ett ovärderligt hjälpmedel. Som exempel hade vi fyra stycken som vi tog oss förbi och det intressanta var, att se hur de fyra gick ihop till en Squall bakom oss med en bredd på cirka 10 sjömil.

Lena har bakat bröd idag och använt en brödmix, som vi köpte på Ikea (Lanzarote) och resultatet blev ett mycket gott mörkt grovt bröd, som också blev mellanmål på eftermiddagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s