Tolfte dagen

Strålande sol och en skön vind, som har gett fin segling hela dagen, dock inte supersnabbt men helt ok. Prognosen är stabil och från ikväll/natt kommer vi troligen kunna segla undanvind i vindar runt 10 knop. Det ser ut som att vi sedan kommer ha vind för ett antal dygn framåt. Vi har 1482 M kvar till St Lucia och avverkat 96 sjömil sedan igår, som ni märker, det går inte fort just nu.

Igår kväll kom vi in i ett stort område av ”squalls”, som vi först försökte undvika (vår kurs spår ser ut som ett fågelhuvud), men det blev alldeles för besvärligt att lyckas med det, utan vi bestämde oss för att gå rakt igenom. Vi fick en fin båttvätt och belöningen på andra sidan ”squallen” var en fantastisk stjärnhimmel och fin segling resten av natten.

Vi har haft en skön och avkopplande dag idag, vilket inneburit läsa, sola, vila men också att göra den sedvanliga riggchecken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s