Trettonde dagen – halvvägs

Dagens stora händelse är, att vi nu har gått halvvägs, vilket vi gjorde tidigt i morse/natt.

Det har vi firat med kladdkaka, otroligt god och det är förstås Caroline som bakat den.

Vi har haft en fin dags segling med ganska jämn vind och gjort drygt fem knop under större delen av dagen. Prognosen tyder på att vi skall kunna få denna vind minst ett par dagar till.

Vi började kvällen/natten med att segla wing&wing med code-zero och spirad genua, vilket gick jättebra fram till klockan 2-3 i natt. Då vred vinden och la sig något, vilket gjorde att allting bara slog och det gick riktigt dåligt att segla. Hela besättningen upp och segel skifte vidtar i mörkret, vi använder trådlöst ”head-set”, så den som är på fördäck kan kommunicera med dem i sittbrunnen. När vi är klara så har vi en wing&wing igen, som innebär revad stor (preventer satt) och spirad genua, samt för att stabilisera en hårdskottad stormfock in mot masten. När vi är klara kommer också vinden och vi har kunnat använda den segelsättningen hela dagen. Nu håller vi tummarna för stabil vind för kommande natt och gärna några knop till, så det blir lugnt för besättningen.

Vi har avverkat 1460 M och har 1384 M kvar (nedräkningen har börjat), vilket innebär att vi är 98 M närmare St.Lucia sedan förra inlägget.

Allt väl ombord!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s