Femtonde dagen – 2:a advent – frustration

Väldigt fin segling, tills vi seglade in i ett område av squalls kl 04 i morse, förutom ordentligt regn, så försvann vinden mer eller mindre med regnet. Vi har kämpat hela dagen, men till slut vid 14:30 idag, var vi tvungna att slå på motorn. Det blev alldeles för slagit i den mycket svaga vinden och ganska rejäla dyningarna, så nu är det motor som gäller. Vi måste dock hålla koll på bränslenivån, då vi inte har mer än 120 l diesel kvar, som skall räcka hela vägen (framför allt för laddning av batterier vid behov).

Det mest spännande som hänt, är att en flygfisk flög rakt in i ryggen på Caroline i mörkret, där kan man tala om att bli livrädd. När dessutom en lucka öppnade sig av sig själv i natten, så börjar vi tro att skeppsspöket skojar med henne.

Vi har med adventskaffe och pepparkakor samt julmusik försökt förtränga frustrationen, med dåliga vindar.

I skrivandes stund så börjar det komma lite vind (8 knop), så nu skall det jobbas och dagens inlägg slutar trots allt med lite positivt.

Allt väl ombord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s