18 dagen – Champagnesegling & fiskelycka

Idag har vi återigen haft en dag med strålande sol och jämn vind, dock något svag men tillräcklig för relativt god fart. Vi förväntar oss mer vind resten av vägen, återstår att se hur mycket det blir. Vi satte upp biminin idag och har haft det väldigt fint i sittbrunnen, skönt med möjlighet till skugga. Har haft två segelbåtar på AIS hela dagen, som går parallellt med oss, har inte sett ett liv på många dagar, så det har varit trevligt att inte vara helt ensam på det stora havet.

Till lunch åt vi rester och då började Caroline och Lena att prata om, att de är ”så” trötta på att äta kött & grytor. Vi har fortfarande rikligt i frysen!!

Vad händer som på beställning, vårt trollingspö eller snarare rulle börjar löpa ut med det karakteristiska ljudet, vi har napp!!!! Febril aktivitet utbryter, Mats får tand hand om spö och Caroline & Lena tar fram hajkroken, sprit, handskar, hink och fiskkniv. Efter en ganska kort kamp har vi fisken intill båten, det är en jättefin Guldmakrill. Lena krokar den och lyfter ombord fisken, som på Guldmakrillens karakteristiska sätt omedelbart tappar färgen. Vi häller sprit i gälarna, vilket gör att fisken dör och vi filerar den omedelbart. Till kvällsmat blir det grillad fisk, mums mums.

Vi har avverkat 2033 M och har 838 M kvar.

Allt väl ombord

2 tankar på “18 dagen – Champagnesegling & fiskelycka

  1. Inger Horowitz

    Grattis till fiskelyckan, gissar at ni verkligen njöt av fiskalternativet som en efterlängtad variation till allt kött.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s