19 dagen – 6000 seglade sjömil

I morse passerade vi 6000 seglade sjömil sedan vi lämnade Nynäshamn, känns som vi varit borta länge. Massor med upplevelser och intryck göms bakom dessa sjömil.

Guldmakrillen som vi fångade, hamnade på grillen igår kväll och det blev så gott som vi hoppats. Till fisken åt vi kanariska små potatisar, kokade i salt vatten och en lök & chevré blandning.

Igår kväll gick ett block sönder, som vi använder till spinnakerbommens nedhal, det bara small till och resultatet blev ett visst fladder i genuan, som spiras. Det var dock en snabb och enkel fix, att sätta dit ett nytt block.

Vi började dagen med att gippa, för att kunna gå på direkt kurs mot St. Lucia. Vi går på undanvind i vindar på cirka 10-12 knop, som enligt prognos kommer att tillta under de närmste dagarna (15-20 knop). Detta gör att vi gör bra fart och nu börjar vi verkligen se slutet på vår översegling.

Just när detta skrivs, så har vi fått besök av en fågel som verkar väldigt trött och som sitter på däck och vilar. Verkar vara någon form av vadare.

Vi har nu, strax efter 15 lokal tid (UTC -3), avverkat 2158 M och har 720 M kvar till St. Lucia.

Solen skiner, vi mår bra och seglar i cirka 6 knops fart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s