22 dagen – 3:e advent

Glad tredje advent önskar vi alla våra vänner och bekanta, från vår gungande lilla värld på Atlanten. Vi kommer att fira med pepparkakor, apelsiner och Daim. Dagen till ära, så har vi ändrat tid för sista gången, så nu är vi på St. Lucia tid (UTC -4).

Vi har bra vind och seglar ganska fort, vilket gör att vi tror vi kommer att vara framme på tisdag morgon/förmiddag i St. Lucia och kommer att fira lucia i land, vilket skall bli fantastiskt roligt.

I går kväll, när det började närma sig mörker, så insåg vi att det var stor squall aktivitet och beslöt därför att vi skulle vara två i sittbrunnen hela natten. Det löste vi så, att en av frivakterna sov i sittbrunnen istället för nere i kojen och det gjorde vi enligt rullande schema. Det visade sig vara väldigt bra, då vi ett antal gånger under natten, temporärt behövde minska segelyta (rulla in genua). I dessa squalls ökar vinden upp till 25 knop och det är skönt att ha mindre segel uppe. Allt tyder på att vi måste göra samma sak i natt.

Just nu har vi 274 M kvar och har seglat 2616 M och gör 6-7 knop.

Allt väl ombord önskar vi på S/Y Yasmine

Mats, Lena & Caroline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s