23 dagen – mindre än 100 M kvar

När detta skrivs håller solen på att gå ner och besättningen förbereder sig för sista natten innan ankomst. Vi verkar få en natt till med mycket squall aktivitet, vilket innebär att även denna natt är vi alltid två i sittbrunnen.

Det har varit en fin dag med sol och bra vind, så vi har inget att klaga på. Dagens enda dramatik var att skotet till vår spirade genua släppte och innan vi fick tag i den så hade vi fått timglas, vilket inte varken är speciellt kul eller bra, när det blåser ordentligt. Efter ett antal inte väl valda svordomar lyckades Mats till slut få seglet rätt. Lena och Caroline gav honom en mild tillrättavisning för dåligt uppförande och kommunicerande.

Just när detta höll på att skrivas, så upptäckte Lena att spinnakerbommen inte ser frisk ut. Alla på däck, dra in genuan och fram med Mats på däck. Mycket riktigt, bommen är i stort sett av och det är bara att parkera den och köpa ny när vi kommer fram. All kommunikation sköttes på ett lugnt sätt denna gång. Tur att vi upptäckte detta innan det small, vilket nog hänt i natt. Nu blir det att segla på enbart stor i undanvinden tills vi kommer fram, men vi bör göra god fart ändå.

Högst troligt sista natten, lägger in brasklapp, eftersom vi inte kan segla fullt ut, då vi blev av med vår undanvinds segelsättning. I lättare vindar har vi alternativ, men inte i rådande vind.

Vi har 92 M kvar, så vi bör klara av att komma fram i morgon.

Allt väl ombord hälsar vi S/Y Yasmine

Mats, Lena & Caroline

3 tankar på “23 dagen – mindre än 100 M kvar

 1. Kåre Lekebjer

  Hej på er.
  Jag följer er just nu på AIS och ser att ni är på väg in i hamn på St Lucia 2016-12-13 15.00 UTC. Jag förmodar att det känns ganska skönt att vara framme nu efter alla dessa dagar till sjöss.
  Grattis till en väl genomförd Atlantsegling. Ha det så skönt och hälsa barnen när de kommer.
  Hälsningar
  Kåre

  Gilla

  Svara
 2. Fredrik Söderholm

  Hej!

  Skönt att ni kommit över utan större missöden och grattis till en väl genomförd atlantsegling! Hoppas ni har det bra och njuter av värmen. Här i Stockholm är det nollgradigt, lite vitt på marken och strålande solsken! SKöt om er och god jul!

  Mvh
  /Fredrik, Benns

  Gilla

  Svara
 3. Ove

  Grattis till att ha kommit fram, vilken bedrift. Tycker själv att det känns skönt att ha passerat Ålands hav. Om ni inte visste det kan jag meddela att NSS nya ordförande heter Stefan Korell.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s