Bokslut 2016 – början 2017

2016 blev ett fantastiskt segelår, så fullpackat med intryck och upplevelser. Vi vet inte riktigt vad vi vill lyfta fram, men med lite eftertanke, så blir det trots allt ARC. Det var en helt otrolig känsla att gå ut ur hamnen i Las Palmas med alla åskådare, se flaggorna och höra folk ropa heja Sverige/ lycka till och därefter segla upp mot startlinjen tillsammans med 220 andra båtar.


Därefter hela överseglingen och inte minst den överväldigande känslan att angöra Rodney Bay och välkomnandet från alla andra båtar, men framförallt från våra vänner.

Vi seglade 6 950 M under 2016.


Året avslutades med Cecilia och Fredrik ombord under två veckor, vilket var väldigt härligt då det var länge sedan hela familjen var samlad. Det blev extra roligt att Caroline, vår fantastiska besättningsmedlem/Lenas brorsdotter, som varit med oss sedan 12 november också var kvar ombord. 


Nu har alla tre åkt hem och det känns lite tomt.

Idag, den 4 januari har vi tagit upp båten, eftersom vi behöver bottenmåla. I själva verket, så har all gammal färg sandblästrats bort idag och därefter vidtar bottenmålning i fyra omgångar. 

Vi skall enligt plan vara på Martinique senast den 9/1, eftersom vi skall försöka sammanstråla med Hans & Charlotte som hyrt båt ihop med ett antal av sina vänner. Deras mål är Grenada, så det är i början av deras segling vi bör sammanstråla. Själva plockar vi upp Kaj och Karin den 11/1 och dom kommer att vara med oss under några veckor. Vår plan är att segla norrut, men vi fick idag klart för oss att vi nog får börja med en snabbtur till St Lucia, då vår nya spinnakerbom inte är klar för avhämtning förrän den 16/1. 

Vi har inte planerat så mycket för 2017 ännu, förutom att vi skall segla i Karibien fram till maj, då vi lägger upp Yasmine på varv under orkansäsongen, för att återvända i oktober. Medans Yasmine ligger på varvet (Grenada) så åker vi hem till Sverige. Vad vi skall göra 2018, har vi börjat diskutera, men ännu inte tagit något beslut.

Med Kaj & Karin kommer också Mats Mac och då kommer vi lägga upp bilder från överseglingen, men också publicera bilder regelbundet som vi gjorde under 2016.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s