Karibien – 1 månad

Första månaden i Karibien har bara försvunnit. Beror dels på att vi haft Fredrik och Cecilia på besök och att det varit en hel del pyssel med båten efter överfarten.

Det stora som har hänt med båten, är att vi legat på varv i fyra dagar och gjort om bottenmålningen från grunden. Den gamla färgen började släppa på olika ställen och där växer det fort. Vi har sandblästrat och lagt på epoxy samt ny kopparfärg. När vi ändå låg på land, så passade vi på att göra en ny genomföring för vår watermaker, för att undvika luft i systemet, vilket har varit ett problem med den gamla placeringen. Dessutom har vi genom Kaj och Karins försorg fått en ny tryckvakt till watermaker, som nu monterad och vips har vi en fungerande vattenmaskin igen.

När vi låg på varv, så passade vi på att spela golf. Inte bara en gång, utan två. Vi spelade med Milton, som är varvschef och det vara jättetrevligt

I morgon måndag kommer vi att hämta vår nya spinnakerbom i Rodney Bay. När vi fått den, så är det bara vår WiFi antenn, som fortfarande krånglar efter överfarten, vilket är väldigt skönt. Inte att den krånglar, men att listan på åtgärdspunkter börjar bli kort. Vi kan börja ägna oss åt att upptäcka och utforska de Karibiska öarna.

När vi kom till Martinique så träffade vi Hans och Charlotte, som tillsammans med sina vänner Uno, Eva, Kim och Bill skall segla hyrbåt till Grenada. Hans och jag pratade om att vi skulle träffas, redan innan vi lämnade Sverige och det gick i lås. Kaj och Karin kom till oss den 11/1 och stannar några veckor (Karin till 22/1).

martinique-1

Vi hämtade upp dem i Marin du Marine och därefter låg vi på svaj utanför Saint Anne, som är en väldigt mysig liten stad med en paradisstrand. Blev väldigt fina baddagar.

Nu har vi seglat tillbaka till St. Lucia pga. spinnakerbommen, men på tisdag styr vi norrut igen. Vi ligger först i Marigot Bay som är ett fantastiskt trevligt ställe. Viken kallas för Hurricane Hole, en skyddad vik med många stora fina båtar, lyxiga hus längs bergssidorna och ett femstjärnigt hotell där det kostar 7000 kr natten, för att inte tala om otaliga exotiska restauranger.   I går klädde vi upp oss och gick på Rainforest Hideaway och åt en fantastisk middag. Idag har vi trots regnskurar hängt vid Hotell poolen och provsuttit barstolar i vattnet.

 

Vår plan är att segla upp till British Virgin Islands, ta god tid på oss och komma ned till Grenadinerna i april/maj. I slutet på maj/början på juni tar vi upp båten på Grenada och flyger hem därifrån. Vi åker tillbaka i oktober/november och då skall vi också ha bestämt oss för hur fortsättningen på vårt segeläventyr skall se ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s