St Lucia till Dominica

 

När vi kom till St Lucia så hade vår spinnakerbom kommit, men den skulle kortas till rätt längd och monteras ihop, så det blev en extra dag i Rodney Bay. Det som blev bra med denna extra dag, var att vi fick tag på Nick (som hjälpte oss med ny genomföring när vi låg på varvet) och han kunde hjälpa oss med vår krånglande WiFi antenn. Den behövda startas om och uppgraderas, vilket kräver PC. Vi gillar Mac, men i dessa lägen saknar man PC med windows miljö. Nu fungerar WiFi delen, men inte den mobila delen av antennen (3G/4G), vilket kommer att åtgärdas med en ny simkortshållare, som kommer att skickas från Navinordics på Orust. Vi har fått mycket hjälp av Micke på Navinordics och är mycket tacksamma för den supporten han och företaget ställt upp med.

18/1 lämnade vi St Lucia och fick en väldigt fin segling upp till Saint Pierre, som ligger på nordvästra Martiniques. Det var roligt att få ge Kaj och Karin en rejäl segling med både vind och sjögång. Vi bestämde oss för att äta på båten och äta frukost iland, för att hinna titta på den lilla staden. Tyvärr regnade det på morgonen, så Mats fick åka in ensam och klarera ut oss.

Återigen fin segling, en kryssbog över till Roseau, som är Dominicas huvudstad. Vi mötes av Brian, som visade oss till vår boj. Direkt efter förtöjning åkte Mats och Karin iväg till ”customs” för inklarering och utcheckning av Karin som besättningsmedlem. Tullaren var lite smågrinig, men det gick ganska fort ändå och vi fick också vår utklarering gjord, vilket innebär att vi inte behöver besöka ”customs/immigration” innan avsegling från Dominica.

Dominica är väldigt vackert och det finns många utflykter att göra.  Från Roseau åkte vi på taxiutflykt med Jones och fick en ordentlig genomkörare vad gäller blommor, frukter och kryddor – allt växer vilt här. Taxiutflykten började med ett besök nere i centrala Roseau, Karin måste besöka immigration och köpa färjebiljett.

 

Lördagen (21/1) tog vi det lugnt på förmiddagen och åkte sedan in till Roseau vid lunchtid för att äta lunch och sedan vinka av Karin.

Efter lunch, blev det en skön eftermiddagspromenad i Roseau.

 

I Portsmouth, som är den nordliga staden på Dominica har alla som jobbar med gästande båtar gått samman i något som heter PAYS, för att både höja servicenivån och för att skapa säkerhet för alla gästande båtar. PAYS ordnar också varje söndag ”barbecue” på stranden för 50 XCD och då ingår grillad fisk eller kyckling, ris, sallad och obegränsat med rompunch. Med tanke på detta var Portsmouth ett självklart mål för söndagen.  Barbecuen motsvarade alla förväntningar, med mycket folk, god mat och bra musik. Vi träffade George och Agneta från Sundance II, med hemmahamn Bohus Malmön och det var roligt att höra om deras fyra år i Karibien.

Alexis möte oss 2 sjömil innan ankarplatsen och vi valde att lägga oss på en av hans bojar. Alexis är också certifierad ”tour guide”, så vi beställde en morgontur (kl 07) på Indian River av honom och fick en väldigt fin förmiddag med fåglar, fiskar, ödlor, frukter, träd och blommor. Alexis är oerhört kunnig och stolt över sitt land (som alla guider), så det är ett stort nöje att åka på utflykt med dem.

 

I morgon seglar vi vidare tilI Ile de Saints, som är en av småöarna söder om Guadeloupe, men vi har mycket mer att se och göra på Dominica, så det blir ett längre stopp i april, när vi är på väg söderut igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s