Guadeloupe och en födelsedagsmiddag med visst förhinder

Våren 2017 spenderade vi några dagar i Pointe à Pitre respektive Deshaies. Men resten av Guadeloupe har vi inte sett så mycket av och det ändrar vi på nu. Marina Riviera Sens blir vår bas för den dryga vecka vi bestämt oss att vara här.

En långpromenad längs med strandpromenaden in till Basse-Terre blir vår första utflykt. Staden har inte så mycket att erbjuda, men har en viss sliten charm. Vi gör ett intressant besök på turistkontoret och hoppas på att få lite hjälp med att planera vår vecka här, men det blir svårt – hon varken pratar eller förstår engelska, så det blir till att plocka på sig broschyrer och få till planen på egen hand. På vägen tillbaka till marinan bokar vi bord på en av restaurangerna i anslutning till marinan till dagen efter, det finns 3–4 stycken och den vi väljer är rekommenderad i Doyles Cruising guide.

Mats fyller år och det blir en vandrings dag. Det finns ett naturreservat precis ovanför marinan, så dit går vi. Totalt går vi cirka 10 km och den första halvan av vandringen sker i regnskog och uppför hela tiden,

halvvägs kommer vi till en väg och där passar vi på att äta medhavd lunch för att sedan följa vägen via en massa fina hus ned till kusten och hem igen.

Vi passerar också detta otroliga träd.

När skymning har blivit mörker, promenerar vi bort till restaurangen där vi bokat bord, för att äta födelsedagsmiddag, men det verkar konstigt – inga gäster och det ser ut som man håller på att plocka ihop för att stänga. Mycket riktigt, restaurangen har någon form av problem med elen, så man stänger. Finns två restaurangalternativ, det ena är fullbokat (den som verkar bra) och den andra som då återstår väljer vi (inget val). Detta är en ganska enkel och småtrist restaurang, så det får bli en pizza – således middag med visst förhinder eller snarare inte vad vi tänkt oss.

Vi passar också på att ta en arbetsdag med båten, ständigt och regelbundet underhåll är viktigt. Denna gång gäller det att ta bort salt och lite rostfläckar från allt ”rostfritt”. I den här miljön rostar även det rostfria!!

Sista tre dagarna av vår vistelse i Marina Riviera Sens har vi hyrt bil och då blir det att upptäcka hela ön.

Nu har vi kört kors och tvärs på denna vackra ö och Guadeloupe har verkligen svarat upp mot förväntningarna. Vi har inte bara kört bil, utan passat på att vandra och att snorkla vid Pidgin Island, dvs Cousteau ställe. Finaste korallreven vi träffat på och mycket fisk att titta på – kan verkligen rekommenderas.

Vi besökte också den botaniska trädgården som ligger i närheten av Deshaies.  Trädgården var mycket större och finare än vad vi räknat med, det blev cirka två timmar på denna mycket vackra plats.

Två fina vandringar blev det:

  • Maison de la Forét som ligger vid den jättefina vägen ”Route de la Traversée” som går tvärsöver den västra fjärilsvingen på Guadeloupe. Vandringen i regnskogen var fin, men väldigt lerig.
  • En vandring på drygt 3 timmar, cirka 12 km och motsvarande 98 våningar upp till det översta vattenfallet vid ”Chutes du Carbet”. En krävande vandring, men i huvudsak väldigt välgjort med spångar och trappor där det behövs, även om det finns långa partier med sten och rötter, alltid brant. Belöningen var det fantastiska vattenfallet och den härliga känslan i kroppen när man tagit ut sig.

Sista upplevelsen med bilen blev storhandling, gäller att passa på när man är i ”Frankrike”.

Nu när vi lägger sista handen vid inlägget är vi i Deshaies, där vi skall checka ut från Guadeloupe och dessutom äta en god middag på La Savane som har fått högsta betyg i TripAdvisor. Nästa stopp blir Antigua.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s